ANESTEZIOLOGIJA

Anesteziologija je povezana s reanimatologijom i intenzivnim liječenjem. To je medicinska specijalnost koja značajno doprinosi u dijagnostici, operacijskim zahvatima i intenzivnom liječenju najteže oboljelih ljudi. Ukoliko je potrebno učiniti pretrage koje nisu uvijek ugodne niti se lako podnose, anesteziološka služba pruža sigurnost postupkom u sedaciji i analgeziji pri čemu se mirno spavajući, bez bolova i neugodnih doživljaja, prolazi kroz pretrage kao što su kolonoskopija, gastroskopija i biopsija prostate i mnoge druge.

Uloga anesteziologa je procjena stanja pacijenta prije dijagnostičkog postupka ili operacije, apliciranje anestetika, kontrola boli i životnih funkcija za vrijeme dijagnostičkog postupka ili operacije, osiguranje sigurnog, mirnog i bezbolnog buđenja te brži povratak svakodnevnom životu. U okviru preoperativne obrade za bilo koji operativni zahvat neophodan je pregled anesteziologa. Uz pregled pacijenta i uvidom u sve nalaze (laboratorijski nalazi krvi i mokraće, rontgen pluća, EKG, itd.) anesteziolog određuje da li je pacijent sposoban ili nije za predviđenu operaciju.

U našoj ustanovi anesteziolog priprema i provodi anesteziju prilikom pregleda kolonoskopije, gastroskopije te biopsije prostate.

Specijalist anesteziologije, reanimatologije i intenzivnog liječenja

NARUČITE SE NA:

Katarine Zrinski 1/A
23 000 Zadar

Pošalji nam upit

Pupillam d.o.o.

Medicinska ustanova

Katarine Zrinski 1/A
info@pupillam.hr

023/314-603
099/233-1337
OIB: 19064902280