ORTOPEDIJA

Ortopedija je medicinska specijalnost koja se usredotočuje na dijagnozu, korekciju, prevenciju i liječenje bolesnika sa skeletnim deformitetima – poremećajima kostiju, zglobova, mišića, ligamenata, tetiva, živaca i kože. Ti elementi čine mišićno-koštani sustav.

Mišićno-koštani sustav vašeg tijela složen je sustav kostiju, zglobova, ligamenata, tetiva, mišića i živaca i omogućava vam kretanje, rad i biti aktivan. Nekad posvećena njezi djece s deformitetima kralježnice i udova, ortopedija sada brine za pacijente svih dobnih skupina, od krivih stopala kod novorođenčadi, do mladih sportaša koji zahtijevaju artroskopske zahvate, do starijih osoba s artritisom.

Ortopedi koriste medicinske, fizikalne i rehabilitacijske metode, kao i operativne zahvate i uključeni su u sve aspekte zdravstvene zaštite koji se odnose na mišićno-koštani sustav. Ortopedi liječe niz bolesti i stanja, uključujući prijelome i dislokacije, rastrgane ligamente, ozljede uganuća i istegnuća tetiva, istegnute mišiće i puknute diskove bursitisa, išijas, bolove u donjem dijelu leđa i skoliozu, kucanje koljena, nogu, pukotina i nožnih prstiju, artritis i osteoporoza, tumori kostiju, mišićna distrofija i cerebralna paraliza, nepravilnosti u dnu nogu i nejednake dužine nogu i abnormalnosti rasta.

Ortoped

NARUČITE SE NA:

Katarine Zrinski 1/A
23 000 Zadar

023/314-603
099/233-1337

Pošalji nam upit

Pupillam d.o.o.

Medicinska ustanova

Katarine Zrinski 1/A
info@pupillam.hr

023/314-603
099/233-1337
OIB: 19064902280