ULTRAZVUK I DOPPLER

Ultrarzvučni aparat s color Dopplerom Philips Affiniti 70

 

Naš ultrazvučni aparat s color Dopplerom Philips Affiniti 70, najnovije generacije uređaja i jedini je u svojoj visokoj klasi opremljen s tzv. „single crystal“ ili „PureWave“  ultrazvučnim sondama koje omogućuju duboku penetraciju i time značajno bolju vizualizaciju tkiva (kao što je štitnjača i sve strukture vrata, trbušni organi osobito kod pretilih osoba i sl.).  Čisti, uniformni „PureWave“ kristali imaju 85% bolju učinkovitost prilikom emitiranja i primanja ultrazvučnih zraka nego klasični piezoelektrični materijali. Zbog toga smo u mogućnosti još ranije otkrivati bolesti štitnjače i drugih organa a samim time ih onda i bolje tj. ranije započeti liječiti bolesti.

Ultrazvučni pregledi  su za pacijenta u potpunosti bezbolni i neškodljivi.  Mogu se ponavljati više puta bez ikakvih štetnih posljedica. Ultrazvuk je napouzdanija metoda za dijagnosticiranje mnogih bolesti i stanja, osobito za organe u trbuhu i zdjelici te za krvne žile.

Vrijeme potrebno za ultrazvučni pregled ovisi o organu ili grupi organa koja se pregledava kao i o odstupanjima od normalnog nalaza (lokalizacija, dostupnost te veličina i gustoća pronađene patološke tvorbe) i  prosječno traje oko 15-30 minuta. Nalaz je gotov odmah po završetku pregleda.

Priprema za pregled ultrazvukom

Ultrazvuk trbuha –  preporuča se konzumirati zadnji obrok 6-8 sati prije pregleda, a dva dana ranije izbjegavati hranu koja napuhava (proizvodi zrak u crijevima).

 

Ultrazvuk mokraćnog mjehura – poželjno je da mjehur bude ispunjen mokraćom tj. da pacijent ne mokri nekoliko sati prije pregleda. Ako ispunjenost mjehura ne bude dovoljna za kvalitetan pregled, popit ćete nekoliko čaša vode i nakon kratkog vremena nastaviti pregled.

 

Ultrazvuk dojki (preventivni i redoviti) –  žena treba biti u prvoj polovini menstrualnog ciklusa (1. dan ciklusa = 1. dan krvarenja).

 

Za sve ostale pretrage ukoliko će biti potrebno, detaljnija uputstva dati će Vam medicinsko osoblje naše ustanove prilikom dogovora za pregled.

Radiolog i uža specijalnost ultrazvuk

Specijalist radiologije

Specijalist radiologije

Specijalist radiologije

NARUČITE SE NA:

Katarine Zrinski 1/A
23 000 Zadar

023/314-603
099/233-1337

Pošalji nam upit

Pupillam d.o.o.

Medicinska ustanova

Katarine Zrinski 1/A
info@pupillam.hr

023/314-603
099/233-1337
OIB: 19064902280